Projektet De Klippede

Plakaten til udstillingen De Klippede v. H.C. Andersens Hus. Papirklip af Torben Jarlstrøm Clausen

"De Klippede" er et tankevækkende møde med 10 særprægede og skæve eksistenser, der alle har været gemt dybt inde i mit papir. Efter at have fået en hånd fra saksen er de alle klippet fri og færdes glade i vores egen mangfoldige verden.

 

På Karen Relsters fotografier ses De Klippede eksistenser på deres vej rundt i verden og i Per Roholts tekster fortælles det, hvad saksen har befriet dem for, og hvorfor de nu lever det gode liv.

 

"De Klippede" er således en 10 meter lang fotoudstilling og deruover er bog, hvori papirklippene tager ordet. - læs mere om bogen nederst på denne side.

Radio og TV om "De Klippede"

Da udstillingen var ophængt ved H.C. Andersens Hus lavede P4 Fyn et indslag om De Klippede. Derudover kan du se et udsnit af udstillingens ti fotografier i et tv-klip fra TV2/Fyn. De Klippede i TV2/Fyn.

 

10 m lang fotoudstilling

Den 10 lange fotoudstilling har været vist mange steder i Danmark herunder ved H.C. Andersens Hus. D og derudover har den været ophængt flere steder i Japan. Du kan se udstillingens 10 fotos her på min hjemmeside.

 

Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen udstiller i Funabashi ved Tokyo i Japan

 

Bogen om De Klippede

I bogen møder læseren 10 sære eksistenser, ”De Klippede”. Alle de klippede har været opslugt af papiret, men lever nu, efter at have fået en hånd fra min saks, som selvstændige, glade eksistenser med kryptiske navne som oio, ada og xex.

 

I forfatteren Per Roholts tekster om De Klippede i ord og billeder og ordbilleder over betydningen af, at de har fået gjort op med fortidens begrænsninger og nu færdes som frisatte i vores mangfoldige menneskenes verden. Skrøbelige - men intakte og smukkere end nogensinde. 

 

Kontakt mig på kontakt@jarlstroem-klip.dk hvis du er interesseret i bogen, der koster kr. 99. Dertil kommer ca. 45 kr. til porto og emballage.

Fra bogen om De Klippede. Papirklip af papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen; grafik Lone Frost; foto Karen Relster og tekst journalist Per Roholt.
Forsiden til bogen "de klippede" som jeg har lavet i samarbejde med fotograf Karen Relster, tekstforfatter Per Roholt og grafiker Lone Frost. 

Fra bogen om De Klippede. Papirklip af papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen; grafik Lone Frost; foto Karen Relster og tekst journalist Per Roholt.
Alle de klippede på stribe... 

Fra bogen om De Klippede. Papirklip af papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen; grafik Lone Frost; foto Karen Relster og tekst journalist Per Roholt.
Et opslag i bogen "de klippede". Her er det apa der fortæller...

 

er er holdet bag De Klippede. Fra venstre: grafiker Lone Frost, fotograf Karen Relster, papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen og journalist Per Roholt.
Herunder er holdet bag De Klippede. Fra venstre: grafiker Lone Frost, fotograf Karen Relster, papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen og forfatter og journalist Per Roholt.

 

 

 

Torben Jarlstrøm Clausen · Svalevænget 3 · 5210 Odense NV · Tlf. 22 41 85 54 · kontakt@jarlstroem-klip.dk · www.jarlstroem-klip.dk