Presseklip

 

 

 

På denne side har jeg sakset en stribe klip fra pressen om mine papirklip.

   
   
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen i Madison, Wisconsin På sporet af rødderne: Tarupborger gjorde Wisconsin-folket klogere på fortiden
LokalAvisen Nordvest, af Kristian Isaksen. 5 juni 2019.
Den odenseanske papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen var på podiet flere gange, da han for nyligt deltog i et amerikansk symposium om fastholdelse og formidling af skandinaviske kulturtraditioner. Symposiet var arrangeret af University of Wisconsin-Madison og papirklipperens deltagelse var støttet af Statens Kunstfond.
   
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen besøger Danmark på prærien Papirklipper besøger Danmark på prærien
LokalAvisen Nordvest, af Kristian Isaksen. 25 december 2018.
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen havde travlt med saksen, da han for nyligt holdt klippeworkshop ved Museum of Danish America, som ligger ude på prærien i Elk Horn i Iowa, USA. Han fik også lejlighed til at nyde den lokale mad og til at hilse på byens borgmester Stan Jens.
   
Papirklipperen går til scenen Papirklipper går til scenen
Fyens Stiftstidende, af Malene Birkelund. 18 august 2018.
Torben Jarlstrøm er kendt for at klippe glade figurer fri af papiret, men i forbindelse med danseforestillingen "De 5 papirklip" har han sluppet alle kendte greb og er hoppet ud på nyt vand med sin saks.
   
Fyens Stiftstidende En lap papir til 50 øre vokser til udstillinger i USA og Japan
Fyens Stiftstidende, af Amalie Klitgaard. juli 2018.
På 15 år er odenseaneren Torben Jarlstrøm Clausens fascination af papirklip-kunsten vokset fra en hobby til udstillinger i hele verden. Lige nu kan amerikanerne opleve kunstsamarbejdet "Saksens Lyd" ved Museum of Danish America i Elk Horn.
   
Lokalavisen_Nordvest Papirklipper udstiller i USA igen
LokalAvisen Nordvest, 3. juli 2018.
Den odenseanske papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen viser udstillingen ”Saksens lyd” ved Museum of Danish America i USA fra 1. juni og året ud. Udstillingen, som papirklipperen har udviklet sammen med lydkunstneren Robert Cole Rizzi og fotografen Karen Relster, blev vist første gang i Tokyo i sommeren 2017.
   
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen i italiensk tv

Papirklip i italiensk TV
Italienske RAI-TV, af Leonardo Carpodarte, juni 2018.

Leonardo Capodarte fra det italienske RAI-TV har filmet mig til en filmdokumentar om Danmark. Programmet “L’estate danese” (dansk sommer) har være vist i Italien med et par milioner seere. Udsendelsen kan ses på RAI-TV's hjemmeside. Indslaget med klipperier kommer ca. 15 minutter inde i programmet. For at kunne se indslaget skal man først oprette en profil på RAI-TV (navn, mail m.m.), så det er lidt langhåret at komme til at se det.

Hvis du har mod på det, er det via dette link.

   
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen fortæller fortæller i TV2/Fyn om sin tur til Japan 2017 Figurunivers lavet med saks og papir
TV2/Fyn, 13. september 2017.
Jeg har været i studiet ved TV 2/FYN og fortalt om udstillingen "Lyden af saksens forløsning af de klippede eksistenser" i Japan, som jeg har lavet sammen med Robert Cole Rizzi og Fotograf Karen Relster.
   
Tarups papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen rejser til Japan i slutningen af august. hvor han skal udstille og holde workshop i H.C. Andersen Park i Funabashi. Papirklipper udstiller i Japan igen
LokalAvisen Nordvest, 2. august 2017.
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen rejser til Japan i slutningen af august. hvor han skal udstille og holde workshop i H.C. Andersen Park i Funabashi. Der er tredje gang, at papiprklipperen klipper i Japan.
   
Fuldt hus til papirklipper Torben jarlstrøm Clausens papirklippers workshop i Minnesota Fuldt hus til papirklippers workshop i Minnesota
LokalAvisen Nordvest, 10. maj 2017.
Den odenseanske papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen havde travlt med saksen, da han for nyligt holdt workshop ved The Nordic Center i Duluth, Mnnesota. De amerikanske værter var begejstret for interessen for den danske papirklipper
   
Papirklipper sætter saksen til papiret i USA Papirklippers sætter saksen til papiret igen i USA
LokalAvisen Nordvest, 19. april 2017.
Den odenseanske papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen rejser til USA i slutningen af april. Hans skal udstille og klippe ved The Nordic Center i Duluth, Minnesota
 
Kristeligt Dagblad om papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen At klippe i papir er at forløse
Kristeligt Dagblad, 10. februar 2017. Tekst: Jannie Iwankow Søgaard.
Først da Torben Jarlstrøm Clausen fik børn, begyndte interessen for papirklip. Når han klipper sine finurlige figurer, handler det i både konkret og overført betydning om at forløse potentiale
   
Klippeworkshop ved Middelfart Billedskole Næsten ligeså gode som japanske børn
Melfarposten, 2. november 2016.
Da Middelfart Billedskole i foråret vandt en landsdækkende konkurrence på Billedkunstens dag, var præmien en en workshop med en kunstner efter eget valg. Valget faldt på den fynske papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen.
   
Den danske papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen klipper i Washington DC, USA.

Papirklipper til USA
LokalAvisen Nordvest, 27. januar 2016.  

Den danske papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen elsker at klippe papirklip og nu har den danske ambassade i Washington DC inviteret ham til at klippe ved Nordic Winter Wonderland ved The Phillips Collection i Washington DC.

   
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen i radioprogrammet Fri Leg på DR P4 sammen med værten Ulrik Jensen

Fri Leg
P4, 12. december 2015. Værter: Ulrik Jensen

Jeg var gæst i radioprogrammet Fri Leg på DR P4. Klik på linket herunder, hvis du har interesse i at høre indslaget, hvor jeg fortæller om mine klipperier til værten Ulrik Jensen.
http://www.dr.dk/radio/ondemand/p4kbh/fri-leg-39#!/08:47

   
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen hædret i USA

Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen hædret i USA
LokalAvisen Nordvest, 11. november 2015. 

"Den danske papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen vakte stor opsigt blandt det amerikanske publikum ved Norsk Høstfest, som er Nordamerikas største skandinaviske festival, hvor over 20.000 amerikanere hvert år fejrer den skandinaviske kulturarv. Norsk Høstfest kvitterede for indsatsen ved at tildele papirklipperen festivalens fortjenstpris."

   
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen klipper i P4 Fyn

Klip på tid i P4 Fyn
P4 Fyn, 24. september 2015 
 

Jeg var i P4 Fyn for at fortælle om den forstående tur til North Dakota i USA. Jeg fik en udfordring af Jesper Borup: Klip er papirklip mens vi spiller en sang. Klik og se hvordan det gik.

   
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen i TV2/Fyn ved "Kunst mod cancer" på Odense Rådhus

Kunst mod cancer
TV2/Fyn, 6. februar 2015. 
 

Jeg klippede ved "Kunst mod cancer" på Odense Rådhus, hvor der blev samlet ind til Børnecancerfonden. TV2/Fyn kom forbi i klippeværkstedet i forbindelse med "Kunst mod cancer".
 

Indslaget om papirklip er i tidsrummet 16:00-18:30. 

 

http://www.tv2fyn.dk/article/498796?autoplay=1&video_id=79772

   
Torben Jarlstrøm Clausen fortæller om papirklip i Mig og Monica på P4 Mig og Monica
P4, 7. juni 2014. Værter: Dennis Johanneson og Monica Krogh-Meyer

Jeg var gæst i radioprogrammet Mig og Monica på P4 lørdag d. 7.6.2014, hvor jeg fortalte om mine klipperier herunder turen til Japan i april 2014. Du kan høre radioindslaget her. Jeg kommer på ved tiden 1:04.
 

 

 

Fyens Stiftstidende. Når saksen dæmper larmen. Artikel om papirklip fra Torben Jarlstrøm Clausen. H.C. Andersen Festivals 2013

Når saksen dæmper larmen
Fyens Stiftstidende, august 2013. Tekst: Stefan Brix. Foto: Yilmaz Polat

"Inde fra Vintapperstræde 47 er der sporadisk larm fra 25 skolebørn. Snak og grinen. Men pludselig bliver der lagt en dæmper på larmen. Ikke fordi børnenes lærer beder dem om at tie stille. Men fordi der sker noget der er interessant. En japansk saks skærer sig sin klinge nærmest smeltende gennem papiret...".

 

Læs artiklen Når saksen dæmper larmen (jpeg)

 

 

 

 

 Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen I Samvirke marts 2012

Det hele begyndte med et gækkebrev
Samvirke, marts 2012. Tekst: Liv Mygind. Foto: Nils Lund Pedersen

"Sakset. Til dagligt arbejder han med bæredygtighed i Odense Kommune, men om aftenen klipper han små glade væsner fri af papiret. Torben Jarlstrøm Clausen har klippet sig hele vejen til Japan."

Læs artiklen ved Samvirke.

 

 

 

 

 

 Japansk jubel over dansk papirklipper. Artikel om papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen i LokalAvisen Odense, 28. december 2011.

Japansk jubel over dansk papirklipper
LokalAvisen Odense, 28. december 2011.

"Den danske papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen havde sommerfugle i maven, da han for nyligt afholdt sin første papirklipworkshop i H.C. Andersen Park i Funabashi, Japan."

Læs hele artiklen Japansk jubel over dansk papirklipper (jpeg)

 

 

 

 Vild med papirklip. Fyens Stiftstidende, d. 20. december 2011. Artikel om papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen

Vild med papirklip i Japan
Fyens Stiftstidende, d. 20. december 2011.

"Flyver man om på den anden side af jorden for at undervise, kan man godt være spændt på, hvordan de tager imod det. Sådan havde Odenses papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen det i hvert fald, da han fornyligt rejste til Odenses venskabsby Funabashi."

Læs hele artiklen Vild med papirklip (jpeg)

   
 

 

 

 Papirklipper til Japan. Fyens Stiftstidende, d. 7. december 2011. Artikel om papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen

Papirklipper til Japan
Fyens Stiftstidende, d. 7. december 2011..

"Bystyret i Odenses japanske venskabsby Funabashi har inviteret Mette Cenz, direktør i Børnekulturhuset Fyrtøjet, Odense og papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen til at overrække priser i byens H.C. Andersen Park."

Læs hele artiklen Papirklipper til Japan (jpeg)

 

 

 

   
 

Til Glæden. Personificerede papirklip
Kunstavisen, d. 12. november 2010.

"Det lyder utroligt. men papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen formår at personificere sine papirklip. I alliance med fotografen Karen Relster, der har fulgt i hælene på de klippede eksistenser - er 10 stk. foreviget."

Læs hele artiklen Til Glæden. Personificerede papirklip (jpeg)

   
   
 Indslag om De Klippede på TV2/Fyn. Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen

De Klippede i TV2/Fyn
TV2/Fyn, d. 11. november 2010.

Du kan se et udsnit af udstillingens ti fotografier i et tv-klip fra TV2/Fyn. Det er ikke så langt, men giver alligevel et fint indtryk af udstillingen.

Se De Klippede i TV2/Fyn.

   
 

 

 

 

 Indslag om De Klippede i P4 Fyn med papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen De Klippede på P4 Fyn
P4 Fyn, d. 3. november 2010.
Vært: Anette Damborg.

"I det civile liv er Torben Jarlstrøm Clausen projekleder i Odense kommune, og han er nærmest besat af papir.

Lige nu viser HC Andersens hus ti store fotos af hans papirklippede sære eksistenser - sat fri i naturen af fotografen Karen Relster."

Hør indslaget på P4 Fyn om De Klippede.

 

 

 

 

Papirklip. Nao Matsushita og Torben Jarlstrøm Clausen i forbindelse med TV-optagelse i Odense om H.C. Andersens papirklip

"Sirlige, spøjse, saksede sjæle" og "Den japanske forbindelse"
Fyens Stiftstidende d. 5. januar 2010.
Tekst: John Borgkilde.

"Torben Jarlstrøm Clausen fra Odense var 38, da han for seks år siden lurede børnene papirklip-kunsten af - og i dag er han en af Danmarks meget få praktiserende papirklippere."

Læs på fyens.dk:
Sirlige, spøjse, saksede sjæle

"Døren til Japan blev åbnet takket være en række tilfældigheder, fortæller Torben Jarlstrøm Clausen."

Læs på fyens.dk:
Den japanske forbindelse

 

 

 

 

 Torben Jarlstrøm Clausen med papirklip på Rådhuspladsen i København ved DR Aftenshowets julemarked 2009 Aftenshowets julemarked 2009
Aftenshowets julemarked, 27. november 2009.
Vært: Lise Rønne.

Jeg havde en stand på Aftenshowets julemarked i 2009 og var med i programmet med et interview af Lise Rønne.

 

 

 

 

 

Japansk publikum ser på papirklip af Torben Jarlstrøm Clausen ved udstilling i Funabashi, Japan

Fynsk papirklipper til Japan
Radio Fyn, d. 26. december 2009.
Vært: Steen Heinsen.

"Torben Jarlstrøm Clausen er biolog og arbejder i Odense Kommune. Men i sin fritid slipper han sin indre papirklipper løs og klipper de sødeste figurer.

Og nu er der altså nogle japanere, der har fået øje på ham. "

Hør radioindslaget om udstillingen af papirklip i Japan ved DR Fyn.

 

 

Torben Jarlstrøm Clausen udstiller papirklip i Vollsmose Kulturhus i 2009 Karavane med papirklip
TV2/Fyn, februar 2009.

I 2009 kom en karavane af mine papirklip til Vollsmose Kulturhus i forbindelse med udstillingen "Saksede sjæle". Du kan se et udsnit af udstillingens mange papirklip i et tv-klip fra TV2/Fyn som blev vist ved åbningen (der går et par sekunder før det starter - hav tålmodighed:-)). 

   
Motiver med drømme og saks. Artikel om papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen


Motiver med drømme og saks
Banke På, december 2008.
Tekst: Maria Fiorini.

"Gækkebreve, H.C. Andersen og Kim Larsens elskede klassiker. Det er hvad de fleste af os forbinder med papirklip. Hvad enten det hænger på galleriet eller juletræet, så har papirklip det med at vække nostalgiske følelser med sit snirklede og finurlige udtryk. For papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen hænger god arbejdslyst uløseligt sammen med saks og papir."

Læs hele artiklen Motiver med drømme og saks (pdf).

 

 

 

 

Torben Saksehånd. Artikel i LokalAvisen NordVest om papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen

Torben Saksehånd
LokalAvisen Odense d. 19. november 2008.
Tekst og foto: Christina Frederiksen.

"Små mænd med armene ud til siderne og en hårpragt, der godt kunne trænge til en saks - sådan ser væggene ud på værestedet Mælkevejen på Højstrupvej i øjeblikket. 

Det er papirklipper Torben Jarlstrøm, der har ført saksen og udsmykket væggene i cafeen med sine karakteristiske figurer med de store smil og lange hår.

Jeg får tit at vide, at folk synes mine udklip er sjove, og at man bliver glade af at kigge på dem, siger Torben Jarlstrøm Clausen, der laver sine udklip uden brug af skabelon og blyantstreger".

Læs hele artiklen "Torben Saksehånd (pdf)".

 

 

 

   
 Søhelt i de fineste kniplinger. Artikel fra Fyns Amts Avis om papirklipudstilling på Marstal Søfartsmuseum med papirklip af Torben Jarlstrøm Clausen, Sonia Brandes, Kirsten Berg og Karsten Hermansen

Søhelt i de fineste kniplinger
Fyns Amts Avis d. 14. oktober 2008.
Tekst og foto: Inge Heilesen.

"I udstillingen "Papirklip fra sø og land" fortæller fire kunstnere historien om Peter Willemoes, der som 25-årig fik sit kranium flækket af en kanonkugle.

Hvem skulle dog tro, at de fineste kniplinger af papir kan fortælle en grum og grim historie om en kanonkugle, der afsluttede en kun 25-årig søhelts liv ved at flække hans kranium i to?

Ikke desto mindre er det den stærke og sande historie bag en meget, meget smuk udstilling, som netop er åbnet på Marstal Søfartsmuseum, hvor fire papirkunstnere har klippet sig til historien i de fineste w silhuetter eller farvestrålende papirmontager".

Læs hele artiklen "Søhelt i de fineste kniplinger (pdf)".

 

 

 

 

4 psaligrafers hyldest til Peter Willemoes af Lise-Lotte Blom. Kunstavisen okt. 5.-nov. 2008. Søhelt i de fineste kniplinger. Papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen, Sonia Brandes, Kirsten Berg og Karsten Hermansen

4 psaligrafers hyldest til Peter Willemoes
Kunstavisen oktober - november 2008.
Tekst: Lise-Lotte Blom.

"På Marstal Søfartsmuseum i Marstal mindes søhelten Peter Willemoes ved en række papirklipværker udført af Sonia Brandes, Torben Jarlstrøm Clausen, Kirsten berog og Karsten Hermansen. 

2008 er 200-året for slaget ved Sjællands Odden hvor Peter Willemoes mistede livet under kamp med engelske krigsskibe i 1808 og linieskibet Prinds Christian gik tabt."

Læs hele artiklen "4 psaligrafers hyldest til Peter Willemoes (pdf)".

 

 

 

Biologen klipper sig til smil. Artikel i Vid & Bid om papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen

 

 

Biologen klipper sig til smil
Vid & Bid, magasin for ansatte i Odense Kommune, februar 2008.
Tekst: Anne Hjortkjær. Foto: Kasia Larsen.

"Han er uddannet biolog og arbejder som projektleder ved MiljøForum Fyn i Forskerparken.

Men når han kommer hjem, går han ikke bare ind ad døren til sin familie. Han går også ind i et andet rum, hvor han dyrker sin store passion: papirklip."

Læs hele artiklen "Biologen klipper sig til smil (pdf)".

 

 

 

SAKSENS UNIVERS, Plus, magasintillæg til Fyens Stiftstidende d. 26. januar 2008. Artikel om papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen. Tekst: Laila Tøttrup. Foto: Robert Wengler.

SAKSENS UNIVERS
Plus, magasintillæg til Fyens Stiftstidende d. 26. januar 2008.
Tekst: Laila Tøttrup. Foto: Robert Wengler.

"Praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen bruger sin kunst som et personligt fristed, hvor fantasien og smilet råder.

Som han sidder der i stolen og klipper, er han helt væk i sin egen verden. Saksen med det orange greb har nærmest sit eget liv, og ud af et ganske almindeligt stykke papir dukker en lille smilende figur frem..."

Læs hele artiklen "SAKSENS UNIVERS (pdf)".

 

 

 

Papirklip i TV 2/Fyn. "Cappuccino" på TV 2/Fyn d. 16. februar 2007. Program om papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen. Tilrettelæggelse og studievært: Sandie Hansen Jensen.

Klip i TV 2/Fyn

"Cappuccino" på TV 2/Fyn d. 16. februar 2007.
Tilrettelæggelse og studievært: Sandie Hansen Jensen.

Fredag d. 16. februar var jeg gæst i programmet "Cappuccino" på TV 2/Fyn. I det direkte program fortalte jeg om mine klipperier og viser eksempler på mine klip. 

Programmet kan ses online ved TV2/Fyn.

Udsendelsen starter selv efter et par sekunder og jeg kommer på efter ca. 7 minutter. Hvis du vil springe det første indslag over, kan du trække den lille hvide skyder under billedet mod højre til ca. 7:15, så kommer indslaget om mine klip straks.

 

 

 

 


Gammeldaws med nyklippede kanter. www.elkan.dk d. 20. december 2006. Artikel om papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen

Gammeldaws med nyklippede kanter
www.elkan.dk d. 20. december 2006.

"Papirklip er en gammel sport, her får den nyt liv. Torben Jarlstrøm bruger papirklip til at skabe helt unikt visuelt udtryk. Det er på en og samme tid gammelt og nyt. Jarlstrøms papirklip viser meget tydeligt hvordan noget gammelkendt sagtens kan få nyt liv og frem for alt hvordan udtrykket giver liv til noget dødt - almindelig, kedeligt todimensionelt papir i sort..."

Læs mere på http://www.elkan.dk/artikler/papirklip.asp.

 

 

 

 


Papirsklip der bringer smil frem. LokalAvisen Odense d. 8. november 2006. Artikel om papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen. Tekst & foto: Helle Gork.

Papirsklip der bringer smil frem
LokalAvisen Odense d. 8. november 2006.
Tekst & foto: Helle Gork.


"Måneden ud kan man i Bolbro Brugerhus komme i godt humør ved at betragte den nye udstilling.
Han kom hjem en dag og så sine unger sidde og klippe gækkebreve. For hyggens skyld gjorde han dem selskab, men han havde ikke haft saksen i hånden særligt længe, før han blev bidt af klipperiet..."

 

 

 Blev papirklipper ved et tilfælde. Fyns Amts Avis d. 10. december 2004. Artikel om papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen. Tekst: Magnus Gersbo-Møller.

Blev papirklipper ved et tilfælde
Fyns Amts Avis d. 10. december 2004.
Tekst: Magnus Gersbo-Møller.


"Han klippede med døtrene og blev bidt af det. Nu udstiller Torben Jarlstrøm Clausen sine klip Faaborg. En sommerdag i 2003 kom den 39 årige Torben Jarlstrøm Clausen hjem. hvor hans to døtre var i færd med at lave papirklip. det skulle få stor bertydning for ham..."

Læs hele artiklen "Blev papirklipper ved et tilfælde (pdf)".

 

 

 

 Fra bagsiden til udstillingsvindue. Fyens Stiftstidende d. 28. august 2004. Artikel om papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen. Tekst: Malene Birkelund. Foto: John Fredy.

Fra bagsiden til udstillingsvindue
Fyens Stiftstidende d. 28. august 2004.
Tekst: Malene Birkelund. Foto: John Fredy.

"Sommerens bagsideklipper nu klar med nu sending fra sin fantasi. Synes du de små sorte mennesker ligner noget du har set før, skal du bare skrue tiden nogle får uger tilbage. Da huserede Torben Jarlstrøm Clausen på Bagsiden af denne avis med klip fra sin sommers rejse..."

Læs hele artiklen "Fra bagsiden til udstillingsvindue (pdf)".

 

 

 

 

Troldehår og brombærmaver. Politiken d. 5. juli 2004. Notits om papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen. Tekst: Libbie Fjeldstrup.

 

 

Troldehår og brombærmaver
Politiken d. 5. juli 2004.
Tekst: Libbie Fjeldstrup.

"Det var ikke kun H.C. Andersen der kunne. Andre kan også klippe eventyr med saks og papir, i det mindste eventyrlige figurer, som dem Torben Jarlstrøm Clausen begyndte at klippe en nat han ikke kunne sove..."

Læs hele artiklen "Troldehår og brombærmaver (pdf)".

 

 

 


Manden med saksen. Jyllands-Posten d. 9. juni 2004. Artikel om papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen. Tekst: Ole Sønnichsen. Foto: Carsten Andreasen.

 

 

 


Manden med saksen
Jyllands-Posten d. 9. juni 2004.
Tekst: Ole Sønnichsen. Foto: Carsten Andreasen.

"39-årige Torben Jarlstrøm Clausen er et godt eksempel på, at det aldrig er for sent at begynde på noget nyt. Først for et år siden startede han som papirklipper - og nu udstiller han allerede sine første værker..."

Læs hele artiklen "Manden med saksen (pdf)".

 

 

 

Papirklip vejen til fantasien. Fyens Stiftstidende d. 20. april 2004. Artikel om papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen. Tekst: Marianne Koch. Foto: Robert Wengler.

 

 

Papirklip vejen til fantasien
Fyens Stiftstidende d. 20. april 2004.
Tekst: Marianne Koch. Foto: Robert Wengler.

"Sidste år skete der noget mærkeligt for Torben Jarlstrøm Clausen. Han havde siddet og klippet papirklip med sine børn, og om natten fandt pludselig sig selv siddende med saks og papir, mens resten af familien sov. Jeg sneg mig op og klippede hele den frise der nu hænger derhenne."

Læs hele artiklen "Papirklip vejen til fantasien (pdf)".

Artiklen kan også læses i Fyens Stiftstidende.

 

 

 

Ungerne fik mig i gang. Ugeavisen Odense d. 24. marts 2004. Artikel om papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen. Tekst Claus Søholm. Foto: Hasse F.

 

 

 

Ungerne fik mig i gang
Ugeavisen Odense d. 24. marts 2004.
Tekst Claus Søholm. Foto: Hasse F.


"39 årige Torben Jarlstrøm Clausen havde aldrig lavet papirklip før. Men ved påsketid sidste år forsøgte han sig - og så var han solgt..."

Læs hele artiklen "Ungerne fik mig i gang (pdf)".

 
Læs også om mine:


 

Torben Jarlstrøm Clausen · Svalevænget 3 · 5210 Odense NV · Tlf. 22 41 85 54 · kontakt@jarlstroem-klip.dk · www.jarlstroem-klip.dk