Om mig

 

Praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen med en stribe papirklip
 Foto Robert Wengler, venligst udlånt af Fyens Stiftstidende

I foråret 2003 sad jeg i vores stue og drak kaffe sammen med ungerne. De klippede i papir, hvilket jeg også fik lyst til at prøve. Da jeg først kom i gang, kunne jeg ganske enkelt ikke stoppe igen. Jeg klippede til langt ud på natten den ene aften efter den anden, hvilket resulterede i en lang række vidt forskellige papirklip.

 

Det er en længere historie, men essensen er, at jeg nu sidder i saksen og er sprunget ud som praktiserende  papirklipper.

 

Mit univers af klippede eksistenser kalder jeg for "De Klippede". Historie er, at eksistenserne allerede er gemt dybt inde i papiret, før jeg sætter saksen til papiret. Jeg kan fornemme, at de er i papiret, men på det tidspunkt er figurerne triste og tynget af livets lod. De er uforløste og har noget i deres liv, som tynger dem. Efter at have fået en hånd fra saksen, er de alle klippet fri og færdes glade i vores mangfoldige verden. 

 

Det er således en universel historie om, at vi som mennesker skal tage vare på eget liv og se os selv i øjnene og arbejde med de ting, der gør os triste og ulykkelige - og på den måde blive glade igen. Det er forklaringen på, at alle mine klippede eksistenser smiler og er glade.

 

Siden jeg sprang ud som praktiserende papirklipper i 2004 har jeg udstillet over 110 steder. Fx ved H.C. Andersens Hus, Tobaksgården i Assens og derudover en lang række kunstforeninger, gallerier m.m. To gange har jeg udstillet i Japan og har desuden været på japansk TV flere gange.

 

Jeg holder løbende papirklipworkshops på biblioteker, ved festivaler m.m. Jeg har også holdt tre papirklipworkshops i Funabashi ved Tokyo i Japan i 2011, 2014 og 2017.

 

Jeg har også sat saksen til papiret fem gange i USA: Norsk Høstfest i North Dakota, The Philips Collection i Washington DC, The Nordic Center i Duluth, Museum of Danish America i Elk Horn og University of Wisconsin-Madison

 

Jeg har udgivet bogen "De Klippede".  Endvidere har jeg klippet min udgave af H.C. Andersen i en video til brug for Post Danmarks intelligente H.C. Andersen frimærker.

 

Klik rundt på min hjemmeside og bliv en del af mit univers af klippede eksistenser :-)

 

Kontakt mig meget gerne hvis du er interesseret i en udstilling, en papirklipworkshop eller et foredrag om mine klipperier.

 

Venlig hilsen

Torben Jarlstrøm Clausen
Praktiserende papirklipper

 

Torben Jarlstrøm Clausen · Svalevænget 3 · 5210 Odense NV · Tlf. 22 41 85 54 · kontakt@jarlstroem-klip.dk · www.jarlstroem-klip.dk