Nyheder

Jeg sender nyheder ud på mail 2-3 gange årligt hvor jeg fortæller om hvad der sker med mine papirklip. 

Klik og udfyld formularen til mit elektroniske nyhedsbrev "Nyt fra papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen".

 

Du kan også læse nyheder om mine papirklip herunder.

 

15. december 2021

 

Online papirklipworkshop, Wisconsin 

Jeg holder online klippeworkshop den 13. marts for amerikansk publikum arrangeret af Folklore Village, Wisconsin, USA.

   

17. november 2021

 

Online papirklipworkshop, Minnesota 

Den 27. februar holder jeg online klippeworkshop for amerikansk publikum arrangeret af Marine Mills Folk School, Minnesota, USA.

   
Museum of Danish America

5. oktober 2021

 

Online papirklipworkshop, Iowa

Den 30. januar holder jeg online klippeworkshop for amerikansk publikum arrangeret af Museum of danish America, Elk Horn, Iowa, USA.

   

15. september 2021

 

Online papirklipworkshop, Minnesota 

Den 4. december holder jeg online klippeworkshop for amerikansk publikum arrangeret af Marine Mills Folk School, Minnesota, USA.

   

13. august 2021

 

Online papirklipworkshop, Iowa 

Den 13. november arholder jeg online papirklip workshop for amerikansk publikum arrangeret af kulturorganisationen Vesterheim fra Iowa. 

   

14. juli 2021

 

Online papirklipworkshop, Wisconsin 

Jeg holder online klippeworkshop den 10. oktober for amerikansk publikum arrangeret af Folklore Village, Wisconsin, USA.

   

17. juni 2021

 

Webinar, Iowa 

Den 19. september deltager jeg som taler ved et webinar for amerikansk publikum arrangeret af den amerikanere kulturorganisation Vesterheim fra Iowa.

   

22. april 2021

 

Online papirklipworkshop, Minnesota 

Den 17. juni holder jeg online klippeworkshop for amerikansk publikum arrangeret af North House Folk School, Minnesota, USA.

   
 

24. februar 2021

 

Online papirklipworkshop, Tokyo

Den 5. marts holder jeg online klippeworkshop for 45 skolebørn ved Narihira Skolen, Tokyo.

   

4. februar 2021

 

Online papirklipworkshop, Wisconsin 

Den amerikanske kulturinstitution Folklore Village, Wisconsin har inviteret mig til at holde online klippeworkshop d. 3. marts.

   
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen holder online papirklip workshops ved danske biblioteker

14. marts 2021

 

Online papirklipworkshops på danske biblioteker 

Omkring påsketid holder jeg en række online papirklipworkshops ved tre danske biblioteker. Det er Frederikssund Bibliotek d. 25/3, Aabenraa Bibliotek d. 30/3 og Vibrog Bibliotek d. 31/3. Du kan læse mere herunder om tilmelding på bibliotekernes hjemmesider.  

   
Online papirklip workshop

14. januar 2021

 

Online papirklipworkshop 

Jeg er begyndt at lavet online papirklipworkshops. Fx en workshop hvor der deltog 16 japanere fra alle dele af Japan. De vigtigste elementer i mit primitive setup var en gammel trækasse, et oversavet plakatrør, talrige lamper, en bærbar computer og så min iPhone. Derudover selvfølgelig saks og papir. 

   

20. oktober 2020

 

Klippeværksted og udstilling ved Kolding Bibliotek 

Kolding Bibliotek har inviteret mig til at udstille og derudover holde klippeværksted. Udstillingen kan ses på biblioteket i perioden fra den 2. november til den 1. december 2020. Jeg holder klippeværkstedet den 1. december, kl. 16-17:15. Tilmelding er obligatorisk.

   
Milwaukee Art Museum 2. august 2020

Klippeworkshop i USA udsat

Milwaukee Art Museum i Wisconsin, USA havede inviteret mig til at holde papirklippeworkshops ved museet i sensommeren 2020. Musset har kontaktet mig og meddelt at aktiviteten ikke vil blive gennemført i 2020 på grund af den aktuelle pandemi med coronavirus. Den gode nyhed er at aktiviteten vil blive gennemført i 2023 i stedet for. 

   
Milwaukee Art Museum 12. januar 2020

Indbydelse til klippeworkshop i USA

Milwaukee Art Museum i Wisconsin, USA har inviteret mig til at holde papirklippeworkshops ved museet i sensommeren 2020. Baggrunden er, at museet i maj 2020 åbner udstillingen ”Scandinavian Design og USA", som har fokus nordisk kunsts indflydelse har på amerikansk kultur. I tilknytning hertil holder museet "Scandinavian Festival". Det er til denne skandinaviske kulturfestival, at jeg skal holde papirklipworkshops.

   
Lars Bom med papirklip af Torben Jarlstroem Clausen 12. august 2019

Papirklip til Lars Bom teaterforestilling

Jeg blev kontaktet af skuespilleren Lars Bom, som spurgte mig, om jeg ville klippe et papirklip til hans teaterforestilling "Kærlig hilsen H.C. Andersen". Det ville jeg selvfølgelig gerne. Opgaven lød på at lave et kæmpeklip, med udgangspunkt i H.C. Andersens digt Rosen paa Kisten.

   
12. maj 2019

Papirklipworkshop, paneldebat og foredrag i USA

I maj 2019 var jeg i saksens tjeneste i USA. University of Wisconsin-Madison havde inviteret mig til at deltage i symposiet “Sustaining Scandinavian Folk Arts in the Upper Midwest”.

 

Ved arrangementet deltog skandinaviske og amerikanske kunstnere, universitetsforskere og undervisere. Det hele handlede om at demonstrere og drøfte, hvordan skandinaviske kulturtraditioner kan fastholdes og formidles. Turen var støttet af Statens Kunstfond

   

Statens Kunstfond logo

 

 

1. maj 2019

Støtte til rejse til USA

Jeg har netop modtaget en mail fra Statens Kunstfond med tilsagn om, at fonden vil støtte min tur til USA, hvor jeg skal deltage i symposiet “Sustaining Scandinavian Folk Arts in the Upper Midwest”.

   

University of Wisconsin-Madison logo

12. januar 2019

Indbydelse til symposium i USA

Jeg har modtaget en indbydelse fra University of Wisconsin-Madison i USA, hvori de inviterer mig til at deltage i symposiet “Sustaining Scandinavian Folk Arts in the Upper Midwest” d. 1.-5. maj 2019 

   
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen holder klippeworkshop ved Museum of Danish America i Elk Horn, Iowa, USA 2. december 2018

Papirklipworkshop i USA

Jeg havde travlt med saksen, da jeg holdt klippeworkshop ved Museum of Danish America, som ligger ude på prærien i Elk Horn i Iowa, USA. Jeg var på museet over to dage hvor der kom knap 400 besøgende og rigtig mange af disse greb gerne saksen. 


Turen til USA var sponsoreret af Aslaug og Carl Friis’s Legat og Grosserer L. F. Foghts Fond.. 

   
Plakat til De 5 papirklip. Papirklip af Torben Jarlstrøm Clausen 2. august 2018

Papirklip til åbningsshowet De 5 papirklip

H.C. Andersen Festivals åbner i år d. 19. august med danseforestillingen ”De 5 papirklip”. Det sker i Odense Koncerthus og forestillingen veksler mellem bl.a. musik, dans, spoken word, innovativ grafik og papirklip.

Jeg har lavet en stribe papirklip, som indgår i selve forestillingen og derudover papirklippet, som ses på forestillingens plakat.

   
Museum of Danish America 12. april 2018

Udstilling i USA

I perionden 1. juni - 31. december viser jeg udstillingen "The Sound of Sissors" ved Museum of Danish America som ligger i Elk Horn, Iowa, USA. Udstillingen er sammensat af elementer, fra udstillingen "Lyden af saksens forløsning af de klippede eksistenser", som blev vist i H.C. Andersen Park i Tokyo i september 2017. Jeg har udviklet udstillingen sammen med lydkunstner Robert Cole Rizzi og fotograf Karen Relster.

   
Klippeworkshop for japansk delegation dem på Møntergården i Odense 7. december 2017

Klippeværksted for japansk delegation

En japansk delegation med 11 deltagere er på en uges kulturelt besøg i Danmark. Udover at se København kom de til Odense for at deltage i den storslåede fejring af 150 året for, da H.C. Andersen i 1867 blev udnævnt til æresborger i Odense. 

Inden de kørte tilbage til København, havde jeg fornøjelsen af at holde en klippeworkshop for dem på Møntergården i Odense. 

   
Plakaten til papirklipper Torben Jarlstrøm og Robert Cole Rizzis udstilling i Japan i 2017

9. august 2016

Lyden af saksens forløsning af de klippede eksistenser

Sammen med lydkunstneren Robert Cole Rizzi og fotografen Karen Relster viser jeg en nytænkende udstilling, som kombinerer papirklip, lyd og foto i perioden 1. september 2017 – 1. oktober 2017 i H.C. Andersen Park i Funabashi, Tokyo, Japan.

 

Udstillingen er en del af det officielle program for af fejringen af 150 året for indgåelse af diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark.

 

Udstillingen er støttet af Toyota-Fonden, Panduro Hobby, Den Danske Ambassade i Tokyo og The Scandinavia-Japan Sasakawa Foundation. 

   
Leonardo Capodarte og  Torben Jarlstrøm Clausen 22. juli 2017

TV-optagelse til RAI-TV

I går havde jeg et par gode timer sammen med fotografen Leonardo Capodarte fra RAI-TV, som er det nationale italienske TV.

Han rejser rundt i Danmark for tiden med sin assistent, hvor de laver optagelser til en filmdokumentar, som kommer til at hedder "Danish Style". Leonardo Capodate optog bl.a., at jeg klippede en af mine papirklipeksistenser fri fra papiret.

"Danish Style" vises på RAI-TV i starten af 2018.

   
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen i døren ved The Nordic Center. Klar til at modtage gæster til sin papirklip workshop 1. maj 2017

Klippeværksted ved The Nordic Center, USA

I april 2017 udstillede jeg og lavede klippeworkshops ved The Nordic Center i Duluth, Minnesota. Det var tredje gang indenfor halvandet år, at jeg klippede i USA og turen til Minnesota er blevet en realitet gennem støtte fra Fynske Frimureres Fond

   
Klippeværksted ved Middelfart Billedskole 5. oktober 2016


Middelfart Billedskole vandt i foråret en landsdækkende konkurrence på Billedkunstens dag. Præmien var en workshop med en kunstner efter eget valg - og det bliv mig. Lørdag d. 29. oktober holder jeg således workshop for billedskolens 50 elever.
   
Logo for The Nordic Center i Duluth 19. september 2016

Klippeværksted ved The Nordic Center, USA
 

Jeg har modtaget en indbydelse fra The Nordic Center i Minnesota i USA, hvori de inviterer mig til at udstille og holde klippeworkshops ved The Nordic Center i april 2017. Med støtte fra Fynske Frimureres Fond bliver turen en realitet i perioden 20. - 24 april 2017.

 

The Nordic Center har en mission om at bevare og fremme nordisk kultur gennem sociale, uddannelsesmæssige, kulturelle og kunstneriske aktiviteter. Formålet med udstillingen og klippeworkshops er at styrke og fastholde de kulturelle bånd, der over årene er skabt mellem Danmark og USA. Derudover er det formålet at vise amerikanerne, at papirklipperiet lever i bedste velgående i Danmark i 2016. 

 

 

   
Dansk Japansk logo til fejring af 150 års diplomatiske forbindelser

9. august 2016

Lyden af saksens forløsning af de klippede eksistenser

Sammen med musiker, komponist og lydkunstner Robert Cole Rizzi har jeg udviklet en nytænkende udstilling, som kombinerer papirklip, lyd og foto. Udstillingen vises i perioden 1. september 2017 – 1. oktober 2017 i H.C. Andersen Park i Funabashi, Tokyo, Japan. Udstillingen bliver en del af det officielle program for af fejringen af 150 året for indgåelse af diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark. H.C. Andersen Parken har inviteret os til at vise udstillingen i parken og projektet er støttet af Toyota-Fonden og Panduro Hobby.

   
Thomas Nordlund Rasmussen og Torben Jarlstrøm Clausen 14. april 2016

Kunst mod cancer

Jeg har igen i år doneret til Kunst mod Cancer. Frie Funktionærer i Odense byder alle velkommen til gratis fernisering i dag torsdag d. 14. april kl. 17-19 hos Frie Funktionærer Overgade 24, 5000 Odense C. Overskuddet går ubeskåret til Børnecancerfonden, der støtter kræftramte børn og deres familier. Team Rynkeby kører til Paris for 15. gang i juli måned. 

   
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen holder klippeværksted ved Soroptimist International Odenses Forårsmesse i Kulturmaskinen i Odense marts 2016 19. marts 2016

Klippeværksted ved Soroptimist International Odenses Forårsmesse
 

Jeg klippede ved Soroptimist International Odenses Forårsmesse i Kulturmaskinen i Odense. Der kom 400 betalende besøgende til messen og overskuddet går ubeskåret til børn af senhjerneskadede forældre, som helt sikkert kan bruge en håndsrækning. Det handler om forældre, som får en hjerneskade fx ved et trafikuheld. Deres børn bliver selvfølgelig påvirket, når mor eller far pludselig går rundt med en hjerneskade. Jeg håber, at børnenes sommerarrangement, som pengene går til, kan hjælpe dem på vej videre i deres liv.

   
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen. Spørgetime for eleverne på Albani Skole i Odense 26. februar 2016

Spørgetime" for eleverne på Albani Skole i Odense

Spørgelysten var stor, da jeg holdt "spørgetime" for alle eleverne på Albani Skole i Odense. Aftalen var, at eleverne på forhånd havde kigget på min facebookside og hjemmeside, hvorefter de skulle skrive deres spørgsmål på en seddel. Da jeg kom fik jeg en papæske fyldt med ca. 100 spørgsmål. Som afslutning på timen klippede jeg en eksistens fri fra papiret, som en af eleverne efterfølgende foldede ud.
   
Torben Jarlstrøm Clausen klipper ved The Phillips Collection i Washington DC 30. januar 2016

Fuldt hust til klippeværksted i USA

Der var fuldt hus til  mit klippeværksted ved museet The Phillips Collection i Washington DC i USA. Værkstedet var arrangeret af den danske ambassade i USA i samarbejde med museet.
   
Torben Jarlstrøm Clausen i USA 20. januar 2016

Klipper ved The Phillips Collection i USA

Den danske ambassade i USA har inviteret mig til at klippe ved The Phillips Collection i Washington DC i USA. Læs med ved TV2/Fyn: http://www.tv2fyn.dk/artikel/fynsk-papirklipper-til-usa
   
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen. E-shop på Etsy 14. november 2015

E-shop på Etsy 
Jeg har åbnet en e-shop på Etsy. Kig ind hvis du er interesseret i mine indrammede papirklip eller mine foldede kort. 
https://www.etsy.com/shop/JarlstroemPaperArt
   
  14. november 2015

I saksens tjeneste. 

Jeg holder mit foredrag "I saksens tjeneste" den 11. februar 2016 kl. 14.30 -16.30 ved Bellinge Kirke, Odense. Arrangementet er gratis. 
   
The Dala that danish paper cut artist Torben Jarlstrøm Clausen recieved the Norsk Høstfest 10. oktober 2015

Fik fortjenstpris ved Norsk Høstfest i USA

I oktober 2015 deltog jeg ved Norsk Høstfest, som er nordamerikas største skandinaviske festival, hvor over 20.000 amerikanere hvert år fejre skandinaviske kulturarv. Jeg blev vel modtaget ved festivalen, som kvitterede for min indsats ved at tildele mig festivalens fortjenstpris. Læs mere om min deltagelse ved Norsk Høstfest.
   
Elev ved klippeværksted. H.C. Andersen Festivals 2015. 20. august 2015

Fuld gang i saksene under H.C. Andersen Festivals 2015

Knap 250 odenseanske skoleelever er tilmeldt mit klippeværksted "Hjælp De Klippede med at få nye venner" under H.C. Andersen Festivals. 
På min facebook side er der en stribe fotos fra de første par værksteder. Det er en fantastisk oplevelse for mig at få lov dele min passion for papirklip med disse unge mennesker - og de sætter gerne saksen til papiret. Se fotos på min facebookside 
   
Norsk Høstfest 20. juni 2015

Norsk Høstfest

Jeg drager 11 dage til North Dakota, USA i slutningen af september 2015 for at klippe med elever i amerikanske skoler og for at deltage i et arrangement der hedder Norsk Høstfest. Ved arrangementet plejer at være 15.000 besøgende gæster. 
   
  14. april 2015

I saksens tjeneste. Tarup - Tokyo. Tur - Retur

Jeg holder mit foredrag "I saksens tjeneste. Tarup - Tokyo. Tur - Retur" den 11. november 2015 kl. 14.30 -16.30 ved Hans Tausens Kirke, Odense. Arrangementet er gratis. 
   
Papirklip af Torben Jarlstrøm Clausen doneret til Soroptimist International Odense 26. marts 2015

Klip doneret til Soroptimist International Odense
 

Jeg har doneret et indrammet papirklip til Soroptimist International, som holder forårsmesse i Kulturmaskinen i Odense på lørdag d. 28. marts 2015 kl. 10-14.


Overskuddet fra messen går ubeskåret til humanitært arbejde herunder bl.a. til Forum for Yngre Ramte, som er en forening under Hjerneskadeforeningen. Beløbet er øremærket til en sommercamp for børn af senhjerneskadede forældre.

   
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen klipper ved "Kunst mod cancer" på Odense Rådhus 6. februar 2015

Kunst mod cancer
 

Jeg klippede ved "Kunst mod cancer" på Odense Rådhus, hvor der blev samlet ind til Børnecancerfonden. Jeg havde doneret to indrammende papirklip til den gode sag.

 

Se indslag på TV2/Fyn om arrangementet. Indslaget om papirklip er i tidsrummet 16:00-18:30. http://www.tv2fyn.dk/article/498796?autoplay=1&video_id=79772

 

   
Torben Jarlstrøm Clausens 10m lange fotoudstilling De Klippede på Svendborg Bibliotek

23. januar 2015

 

De Klippede ved Svendborg Bibliotek

 

Den 10 meter lange fotoudstilling "De Klippede" kan ses ved Svendborg Bibliotek frem til 1. marts 2015. Udstillingen er lavet sammen med fotografen Karen Relster og skribenten Per Roholt. Den har tidligere været udstillet i bl.a. H.C. Andersen Park udenfor Tokyo.

   
Torben Jarlstrøm Clausens Indrammede papirklipklip kan købes ved Collage i Odense

23. januar 2015

Indrammede papirklip kan købes ved Collage, Odense

 

Min klippede eksistenser kan nu købes indrammet ved Collage, som ligger i området omkring Brandts Klædefabrik. Collage forhandler også mine foldede kort. Collage, Brandts Passage 38, 5000 Odense C

   
  14. december 2014

I saksens tjeneste. Tarup - Tokyo. Tur - Retur

Jeg holder mit foredrag "I saksens tjeneste. Tarup - Tokyo. Tur - Retur" den 19. februar 2015 kl. 10-12 ved Dalum Kirke. Arrangementet er gratis. 
   
Indbydelse 4. november 2014

Indbydelse til fejring af kejeserens fødselsdag

Jeg er inviteret til at deltage i fejringen af den japanske kejsers fødselsdag ved en receptionen på den japanske ambassade i København.
   
Den 10 meter lange fotoudstilling "De Klippede" vil kunne ses på Svendborg Bibliotek i perioden 2. februar - 1. marts 2015. 23. oktober 2014

Fotoudstillingen på Svendborg Bibliotek

Den 10 meter lange fotoudstilling "De Klippede" vil kunne ses på Svendborg Bibliotek i perioden 2. februar - 1. marts 2015. Udstillingen lavede jeg for et par år siden sammen med fotografen Karen Relster og skribenten Per Roholt. Udstillingen kunne første gang ses ved H.C. Andersens Hus i Odense og derefter har den været rundt i Danmark. En enkelt gang har udstillingen være i udlandet. Det var da den var udstillet i H.C. Andersen Park i Japan.
   
Saksens lyd 9. oktober 2014

Saksens lyd

Sammen med Robert Cole Rizzi er jeg ved at udvikle et nyt projekt, hvor han optager den lyd saksen frembringer, når den forløser de klippede eksistenser fra papiret. På fotoet er jeg i studiet, hvor lydene fra saksen bliver optaget. Nu arbejder Robert videre med lydoptagelserne i sin computer og jeg er spændt på at høre resultatet
   
Torben Jarlstrøm Clausen i 101 kunstnere 2014 13. september 2014

101 Kunstnere
 

Jeg er kommet med i ”101 kunstnere 2014”, som er et opslagsværk over dansk nutidskunst. I bogen ses et bredt udvalg af danske malere, billedhuggere, keramikere, glaskunstnere, installationskunstnere - og så lige en enkelt papirklipper

Redaktøren af ”101 kunstnere” er Jyllands Postens kunstanmelder og Kunstavisens redaktør Tom Jørgensen.

   
Torben Jarlstrøm Clausen på H.C. Andersen Festivals 2014 20. august 2014

Fuld gang i saksene under H.C. Andersen Festivals 2014

Knap 250 odenseanske skoleelever er tilmeldt mit klippeværksted "Hjælp De Klippede med at få nye venner" under H.C. Andersen Festivals. 
Her er en stribe fotos fra de første par værksteder. Det er en fantastisk oplevelse for mig at få lov dele min passion for papirklip med disse unge mennesker - og de sætter gerne saksen til papiret
   
Torben Jarlstrøm Clausen laver papirklip i H.C. Andersen Park i Funabashi, Tokyo i Japan

5. juni 2014

TV fra klippeværksted i Japan

Den japanske TV station CITY NEWS, har lavet en reportage fra mit papirklipværksted i H.C. Andersen Park i april 2014. De var bare så søde de japanske børn.

   
Foto fra Torben Jarlstrøm Clausens klippeværksted ved Havnekulturfestival 2014 i Odense

31. maj 2014

Dejlig Havnekulturfestival 2014 

Tak for en herlig Havnekulturfestival 2014 på Odense Havn og tak til alle deltagerne i klippeværkstederne i Skibssmedien. Saksen blev flittigt sat til papiret af alle disse koncentrerede piger og drenge. Se fotos fra klippeværkstedet.

   
Havnekulturfestival 2014.

14. april 2014

Klippeværksted ved Havnekulturfestival 2014 

Så går det snart løs med Havnekulturfestival 2014 på Odense Havn. Jeg deltager med to klippeværksteder på følgende tidspunkter: 30/5 og 1/6. Begge dage kl. 11-14. Deltagelse er gratis. Vel mødt.

   
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen holder papirklipworkshop den 6. april 2014 i H.C. Andersen Park i Funabashi  i Japan 6. april 2014

Workshop i Japan

Jeg holdt en papirklipworkshop den 6. april 2014 i H.C. Andersen Park i Funabashi som ligger lige udenfor Tokyo. Det var anden gang jeg lavede workshop i parken og det var en lige så stor oplevelse anden gang De japanske børn skal bare have en introduktion, hvorefter de griber saksen lige så stille og går igang. Dejligt.
   
Udstilling 14. marts 2014

Udstilling i kunstforeningen ved Tornbjerg Kirke

Jeg udstiller i kunstforeningen ved Tornbjerg Kirke i april måned 2014. Den 30. marts er jeg selv tilstede ved udstillingens fernisering kl. 11.45. Vel mødt.
   
Claus Carstensen, Frie Funktionærer og Torben Jarlstrøm Clausen, papirklipper

28. februar 2014

Kunst mod kræft

Til velgørenhedsprojektet ”Kunst mod cancer” har jeg doneret to indrammede papirklip, som netop er afleveret til Claus Carstensen fra Team Rynkeby.

Knap 100 kunstnere støtter op om projektet og har donerer værker til Team Rynkeby som har været hovedsponsor for Børnecancerfonden siden 2002. I 2013 var donationen på over 15 millioner kroner. 

Alle interesserede kan komme til gratis fernisering d. 15. marts, kl. 14-17 og byde på de donerede værker hos Frie Funktionærer, Overgade 24-26, 5000 Odense C. Læs mere: www.f-f.dk/kunst-mod-cancer

   
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen holder klippevaerksted ved H.C. Andersen Julemarked 2013

14. december 2013

Velbesøgt klippeværksted ved H.C. Andersen Julemarked 2013


Børn, unge og gamle satte flittigt saksen til papiret da jeg holdt klippeværksted i H.C. Andersens Hus under weekendens Julemarked i Odense. I værkstedet får deltagerne selv mulighed for at sætte saksen til papiret og forløse deres helt egne klippede eksistenser.

   

19. oktober 2013

Klippeværksted i H.C. Andersen Park, Funabashi, Tokyo, Japan


Jeg er blevet inviteret til Funabashi i Japan i april 2014, hvor jeg skal holde en papirklipworkshop i H.C. Andersen Park. Fotoet til venstre er fra en lignende workshop, som jeg holdt i 2011.

   
H.C. Andersen Julemarked

14. oktober 2013

Klippeværksted ved H.C. Andersen Julemarked 2013


Jeg udstiller og afholder papirklipværksted ved H.C. Andersen Julemarked 2013. Det bliver ved H.C. Andersens Hus d. 7., 8., 14. og 15 december alle dage kl. 11-14.

   
Plakat til Torben Jarlstrøm Clausens papirklip klippeværksted under H.C. Andersen Festivals 2013

1. august 2013

H.C. Andersen Festivals i Odense


Jeg har en del arrangementer ved den kommende H.C. Andersen Festival som holdes i Odense i uge 34. I en tom butik i Vintapperstræde vil "De Klippede" får nye venner under festivalen. Jeg holder klippeværksted for skoler om dagen og for alle om aftenen - hele ugen igennem.

   
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen i undervisningsmateriale fra forlaget Spiren

24. maj 2013

Undervisningsmateriale til folkeskolen


Jeg er kommet med i en udgave af idebøgerne "Ideer på tværs", som Forlaget Spiren udgiver til dansk og orienteringsfagene i folkeskolen. I det seneste nummer er der kommet et par sider med om mine klippede eksistenser. I materialet er der også lavet nogle opgaver, som eleverne kan løse, hvor de selv skal prøve at klippe deres figurer fri for papiret og efterfølgende lægge dem ud på internettet. Læs mere om forlaget på www.forlagetspiren.dk

   
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen med papirklip og saks 14. maj 2013

Åben udstilling

Jeg udstiller ved Seniorhus Odense frem til udgangen af juni måned. Den 22. maj er jeg selv tilstede ved udstillingen, hvor jeg viser hvordan jeg klipper mine klippede eksistenser. Jeg svarer på spørgesmål og viser rundt i udstillingen. Kig ind onsdag d. 22. maj kl. 10.30-11.30 ved Seniorhus Odense, Toldbodgade 5-7, 5000 Odense C.
 

 

 

Torben Jarstrøm Clausen udstiller papirklip ved Seniorhus Odense 26. marts 2013

De Klippede er kommet til Seniorhus Odense

Jeg har i dag hængt en udstilling op ved Seniorhus Odense og fik snakket med en masse flinke aktive brugere af huset. Der er fernisering d. 18. april kl. 13-14. Jeg udstiller originale papirklip i rammer og fotoudstilling "De Klippede". Udstillingen kan ses frem til udgangen af juni 2013. De 10 fotos er taget af Karen Relster.
 

 

 

De Klippede i Ringe 28. januar 2013

De Klippede er kommet til Ringe

Den 10 m lange fotoudstilling "De Klippede", som tidligere har været udstillet ved bl.a. H.C. Andersens Hus, Odense og i H.C. Andersen Park i Funabashi i Japan, kan ses ved Ringe Bibliotek frem til den 22. marts 2013.
   

3. januar 2013


Udstilling ved Odense Symfoniorkester

 

Jeg udstiller i januar og februar i Odense Symfoniorkesters kunstforening

 

   
Torben Jarlstrøm laver klippeværksted på Dalum Bibliotek 30. oktober 2012

Dalum Bibliotek fik besøg af klippede eksistenser
 
Jeg havde for nyligt et klippeværksted på Dalum Bibliotek.
 
Deltagerne - unge som gamle - kastede sig over saks og papir og i løbet af en times tid havde mine klippede eksistenser (som jeg kalder "De Klippede") fået selskab af en række helt nye glade klippede eksistenser. Det var sjovt at se, at på samme måde som at man siger, at hver fugl synger med hvert sit næb, så klippede hver person med hver sin hånd.
   
Torben Jarlstrøm Clausen udstiller papirklip ved Dalum Bibliotek 30. september 2012

Dalum Bibliotek har besøg af klippede eksistenser 
 
Så er 20 af mine klippede eksistenser kommet til Dalum Bibliotek i Odense, hvor de skal være i oktober måned.
 
Jeg holder et klippeværksted fredag d. 26. oktober, kl. 16 på biblioteket - alle er velkomne. Der er gratis adgang, men man skal tilmelde sig ved biblioteket.
   
Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausens fotoudstilling De Klippede ved Hillerød Bibliotek 18. juli 2012

De Klippede er kommet til Hillerød

Den 10 m lange fotoudstilling "De Klippede", som tidligere har været udstillet ved bl.a. H.C. Andersens Hus, Odense og i H.C. Andersen Park i Funabashi i Japan, kan nu ses ved Hillerød Bibliotek frem til den 3. september 2012.
   
Foto fra videooptagelse af papirklipper Torben Jarlstrøm Clausens papirklip af H.C. Andersen, optaget ved Post Danmark Frimærker. 20. juni 2012

Samarbejde med Post Danmark

Hvis du scanner et af de fire nye H.C. Andersen-frimærker, vil du kunne se en video hvor mine hænder klipper sig frem til en smilende og glad H.C. Andersen. Læs mere om mit samarbejde med Post Danmark.

   
Torben Jarlstrøm Clausen udstiller papirklip ved Kunst & Håndværk, Claus Bergs Gade 5 A, Odense C i perioden mandag d. 2. til mandag d. 30. april 2012. Der er åbent man.-fre. 10-17, lør. 10-13.30 (Fri entré). 2. april 2012

Klippede eksistenser ved Kunst og Håndværk 

Jeg udstiller en stribe vilde og sprudlende klippede eksistenser ved Kunst & Håndværk, Claus Bergs Gade 5 A, Odense C i perioden mandag d. 2. til mandag d. 30. april 2012. Der er åbent man.-fre. 10-17, lør. 10-13.30 (Fri entré).
   
 

27. februar 2012


Besøg ved den Japanske ambassade i København

Jeg er blevet inviteret til møde med den japanske ambassadør i København Toshio Sano. Han vil gerne høre om hvordan turen til japan i december 2011 gik.

Ved mødet deltager også mine rejsefæller Mette Genz og Keiko Yada.

 

 Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen over pris ved den 3. papirklipkonkurrence i Funabashi, Japan 11. december 2011

Prisoverrækkelse i Japan

Jeg overrakte en pris ved den årlige papirklipkonkurrence i Odenses japanske venskabsby Funabashi. Den odenseanske delegation var specielt indbudt til at overrække Tinderbox Award og Odense CityAward.

Arrangementet var en stor succes, som styrkede de kulturelle bånd mellemde to venskabsbyer og nye aktiviteter er allerede i støbeskeen.

 

 

 

Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen holder workshop i Japan 11. december 2011

Workshop i Japan

Jeg have sommerfulge i maven, da jeg holdt min papirklipworkshop i H.C. Andersen Park i Funabashi, Japan. Det var nyt for mig at klippe "live" foran en stor forsamling. Men da først alle disse kære små japanske børn og voksne kom smilende og glade ind i lokalet, blev jeg helt rolig. Og det forblev jeg hele vejen igennem - selv om jeg klippede for hele forsamlingen for rullende kamera.
 


 
H.C. Andersen Park i Funabashi, Japan hvor Torben Jarlstrøm Clausen skal holde workshop om papirklip i december 2011

28. november 2011

Workshop i Japan

Jeg er blevet inviteret til Funabashi i Japan i december 2011, hvor jeg skal overrække en pris i en lokal papirklipkonkurrence. Efterfølgende skal jeg holde en papirklipworkshop i H.C. Andersen Park.

Workshoppen bliver holdt i lokalet, der ses på fotoet til venstre.

   
 

 

 

Japansk mor og datter ser på udstillingen De Klippede. Funabashi 2011. Papirklip af Torben Jarlstrøm Clausen. Foto af Karen Relster.

8. august 2011

De Klippede i Funabashi

Jeg har fået fotos fra Japan hvor De Klippede er udstillet med støtte fra TOYOTA-FONDEN. 

Denne ti meter lange fotoudstilling med de klippede eksistenser har hængt en uge på Rådhuset i Funabashi og er netop ophængt ved H.C. Andersen Park i Funabashi. På fotoet ser en mor og hendes datter på udstillingen.

 

 

 

Fotoudstillingen De Klippede v. H.C. Andersens Hus i Odense. Papirklip af Torben Jarlstrøm Clausen. Foto af Karen Relster

18. april 2011

De Klippede i Funabashi

Jeg har netop fået besked fra Toyota-Fonden om, at fonden vil støtte projektet "De Klippede i Funabashi".

Så nu kommer den ti meter lange fotoudstilling med de klippede eksistenser til at hænge på Rådhuset i Funabashi, Japan i juli 2011. 

Til venstre ses et foto fra da udstillingen hang ved H.C. Andersens hus i slutningen af 2010.

 

 

 

 

 Papirklip i rammer ved The Royal Cafe i København klippet af Torben Jarlstrøm Clausen

15. november 2010

The Royal Café

Så er mine indrammede papirklip og kort med papirklipmotiver kommet til salg ved The Royal Café på Strøget i København.

Cafeen serverer klassisk dansk mad, bl.a. rødgrød med fløde, og en helt ny gastronomisk opfindelse, 'smushi' - smørrebrød lavet som sushi.

Caféen ligger på adressen Amagertorv 6, 1160 København.

 

 

 

Forsiden af bogen om De Klippede

1. oktober 2010

Bogen "de klippede"

Så kom bogen om "de klippede" endelig fra trykkeriet i 1.000 eksemplarer. Bogen udgives i forbindelse med udstillingen De Klippede.

I journalist Per Roholts tekster formidler De Klippede selv, hvad saksen har befriet dem for, og hvorfor de nu lever det gode liv.

Kontakt mig på kontakt@jarlstroem-klip.dk hvis du er interesseret i bogen, der koster kr. 99.

Se fotos af bogen om De Klippede.

 

 

 

 Torben Jarlstrøm Clausen med et af Karen Relsters fotos af De Klippede

 1. september 2010

De Klippede 

Jeg har fået det første foto af De Klippede forstørret. De bliver ti fotos i udstillingen som vil kunne ses: 12. oktober 2010 - 28. november 2010 ved H.C. Andersens Hus, Bangs Boder 29, 5000 Odense C. Tirsdag til søndag kl. 10-16. Voksne 60 kr. Børn og unge under 18 år gratis adgang.

Der er fernisering torsdag d. 14. oktober kl. 14-15. Alle er velkomne (gratis adgang til ferniseringen).

Se også De Klippede på http://www.deklippede.dk

 

 

 

 Torben Jarlstrøm Clausen udstiller papirklip ved Kunst & Håndværk april 2010

1. april 2010

Kunstværker fra hånden ved Kunst og Håndværk 

På lørdag d. 3. april kl. 11-13.30 er der fernisering på min udstilling ved Kunst & Håndværk, Odense.

Jeg har et specielt forhold til Kunst & Håndværk idet Lars Peder Marcussen, der er galleriets indehaver, reelt var medvirkende til, at jeg sprang ud som papirklipper i 2004. Lars var en af de allerførste første, der så mine papirklip.
 
Jeg husker tydeligt, at jeg havde klippet i et års tid og tiden var kommet til at få respons fra en professionel person, som jeg ikke kendte. Jeg dristede mig ind til Kunst & Håndværk og viste mine klip til Lars og var selvfølgelig spændt på hans reaktion - og heldigvis var den positiv.

 

 

 

Interview om papirklip af Torben Jarlstrøm Clausen til den landsdækkende japanske avis Nikkei

6. december 2009

Interview til den Japanske "Børsen" 

Jeg er blevet interviewet til kultursektionen af den japanske udgave af Børsen i dag. Avisen laver også kulturstof og var i Odense for at skrive om H.C. Andersens papirklip og fynsk papirklip anno 2010.

Fotoet til venstre er taget på Café Biografen i Odense. I midten er det Sadamu Kawajiri, der er journalist på Nikkei og til højre er det Kyoko Larsen der er tolk. Artiklen bringes i februar 2010.

 

 

 

 

 Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen med papirklip ved DR Aftensshowets julemarked 2009

20. november 2009

DR Aftenshowets julemarked - med papirklip 

Aftenshowet på DR holder julemarked på Rådhuspladsen fredag d. 27. november mellem kl. 15 og 19. Jeg er med og sælger diverse kort med mine papirklip som motiver og derudover papirklip der er sat i rammer.

Kig forbi hvis du er i København.

 

 

 

 

 Papirklip af Torben Jarlstrøm Clausen klippet til PINK DAGE i Odense 9. oktober 2009

Pink papirklip 

I Odense er der PINK DAGE i perioden fra den 9. til den 31. oktober.

Der bliver et væld af aktiviter i byen for hele familien. I den forbindelse skal der også være et kreativt værksted, hvor man kan klippe papirklip.

Jeg er blevet spurgt, om jeg kunne klippe nogle papirklip i pink papir, som kunne bruges som grafik.

Her ses et af de papirklip, jeg har lavet til arrangementet.
 

 

 

Papirklip af Torben Jarlstrøm Clausen som kan ses på udstillingen i Funabashi, Japan i november 2009

21. september 2009

Jarlstrøm i Japan 

Jeg har nu min første udstilling i udlandet og det bliver i Funabashi, japan.

Udstillingen kommer til at hænge i en HCA-park som er en stor attraktion i Funabashi. Der er stor interesse for papirklip i Japan. Parken har fokus på papirklip i november med deltagelse af en række japanske papirklippere og altså én fynsk.

De papirklip, der skal indgå i udstillingen, er nu på vej til Japan. Klippene er sat på syrefrit papir. Normalt får jeg dem indrammet i Odense, men her skal de føste indrammes i Japan. 

Udstillingen bliver i hele november 2009.

 

 

 

 Arrangementet En verden i træ

11. august 2009

"En verden i træ" 

Lørdag d. 29. august 2009 er jeg med ved arrangementet ”En Verden i Træ” kl. 10-18.

Du er velkommen til at komme forbi på adressen Vejruphuse 32, Hårslev, Søndersø.

Du kan møde et bredt udbud af arbejdende kunstnere og kunsthåndværkere. Boderne har åbent hele dagen, og alle er velkomne til at få èn på træopleveren.

Sidste år var der omkring 600 besøgende til arrangementet.

Læse mere og se fotos fra En verden af træ.

 

 

 

Galleri Rosenbæk i Odense sælger papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen

1. juli 2009

Papirklip i Galleri Rosenbæk 

Jeg er kommet i kontakt med Galleri Rosenbæk - som er et spændende nyere odenseansk galleri.

Et mindre udvalg af mine papirklip i rammer og mine kort kan nu ses i og købes i galleriet frem til 1. september 2009.

Galleriet har skiftende udstillinger med forskellige kunstnere og ligger lige i hjertet af Odense, med store udstillingsvinduer ud mod Brandts Klædefabrik og gode parkeringsforhold. Adressen er: Galleri Rosenbæk, Vindegade 73, 5000 Odense C.

 

 

 

 Papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen

16. juni 2009

"En hånd fra saksen..." 

Så har jeg ophængt udstillingen "En hånd fra saksen..." ved Hørvævsmuseet i Krengerup.

Udstillingen kan ses i perioden 16. juni - 19. juli 2009. 

Lørdag d. 20. juni kl. 13 – 17 er jeg selv i caféen til et ”Mød Kunstneren” – arrangement, hvor du er velkommen. 

Hørvævsmuseet i Krengerup ligger på adressen Nårupvej 30, 5620 Glamsbjerg og der er åbent alle dage kl. 13-17 dog lukket mandag.

Læs mere og se fotos fra "En hånd fra saksen...".

 

 

 

Foldede kort (dobbelt kort / lykønskningskort) med papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen.

8. juni 2009

Foldede kort i ILLUM Books
Så har jeg fået en ny forhandler af mine foldede kort i København. Det er ILLUM Books som ligger i ILLUM på Strøget.

Der er fire forskellige kort til salg som sælges med kuverter. 

Papirklippene der er brugt som motiver, er et mix af både nogle af mine første klip og nogle af de seneste jeg har lavet. 

Kortene kan ses her på siden, hvor de også kan købes hjælp af min bestillingsformular.

   
 Plakaten til "Saksede sjæle.." som kan ses i perioden Udstillingen kan ses i perioden fra d. 16. februar 2009 til d. 6. marts 2008 ved Vollsmose Kulturhus, Vollsmose Allé 14, 5240 Odense NØ9. januar 2009

"Saksede sjæle" 

Så er det praktiske omkring den næste udstilling af papirklip i hus. Den hedder "Saksede sjæle.." og kan ses fra d. 16. februar til d. 6. marts 2008 ved Vollsmose Kulturhus, Vollsmose Allé 14, 5240 Odense NØ.

Vollsmose Kulturhus er det kulturelle og kunstneriske kraftcenter i Vollsmose hvor der bl.a. er bibliotek, koncertsale, mødelokaler, mediehus og meget mere - et spændende sted at udstille.

Jeg har netop fået lagt sidste hånd på udstillingens plakat, som kan ses her til venstre.

 

 

 

   
Du er vekommen i gruppen om papirklip "Praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen" på facebook

19. december 2008

Klip på facebook

Jeg har netop oprettet en profil på facebook og derudover en grupper om mine papirklip. 

Gruppen er et supplement til denne hjemmeside og hedder "Praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen".

Hvis du er på facebook er du meget velkommen i gruppe :-)

Gruppen hedder: Praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen

   
 

 

 

 Fernisering på udstillingen "Papirklip fra sø og land" ved Marstal Søfartsmuseum hvor fire fynske papirklippere deltog: Torben Jarlstrøm Clausen, Sonia Brandes, Kirsten Berg og Karsten Hermansen

11. oktober 2008

Papirklip fra sø og land

I dag var der fernisering på udstillingen "Papirklip fra sø og land" ved Marstal Søfartsmuseum, hvor jeg udstiller sammen med Sonia Brandes, Kirsten Berg og Karsten Hermansen. 

Udstillingen er hentet til Marstal fra Assens, hvor klippene var udstillet på Tobaksgården. 

De fleste af klippene forholder sig på den ene eller anden måde til søhelten Peter Willemoes, som omkom i et søslag ved Sjællands Odde i 1808, og som stammede fra Assens. 200-året for Willemoes’ død er også 200-året for englændernes bombardement af Marstal i 1808.

Se fotos fra ferniseringen.
Se mine klip om Peter Willemoes.

 


 

 

Papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen. Peter Willemoes som dreng.

17. august 2008

Udstilling på rette kurs...

I går var der fernisering på udstillingen "KLIP KLIP KLIP Fynske Psaligrafer anno 2008" og det gik rigtigt fint.

Fyens Stiftstidende skrev bl.a. "Efterspørgslen på at komme ind og se udstillingen Fynske Psaligrafer anno 2008" var så stor, at nogle måtte vente lidt, til andre var gået".

Her til venstre kan du se et af mine klip fra udstillingen. Det forestiller Peter Willemoes som voksede op i Assens i 1780-erne. Han var vellidt blandt byens borgere og kendt som en frisk og vild dreng, der løb rundt og søsatte papirbåde i byens vandhuller.

Allerede som 3-årig indskrev hans far ham som søkadet ved Akademiet i København – så man må sige at kursen var sat tidligt for den unge fyr, der senere skulle blive en af Danmarks allerstørste søhelte.

Se fotos fra ferniseringen.
Se mine klip om Peter Willemoes.

 

 

 

Plakat til udstillingen Fynske psaligrafer anno 2008 med papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen, Sonia Brandes, Kirsten berg og Karsten Hermansen.

28. juli 2008

Fynske Psaligrafer anno 2008

På Fyn er der en lang tradition for papirklipkunst. De fleste ved, at H.C. Andersen kunne mere end skrive eventyr - han var nemlig også en eventyrlig papirklipper. De færreste ved, at klipperiet lever i bedste velgående på Fyn i dag - og det er en skam.

Det vil Tobaksgaarden, Assens gerne lave om på og derfor har kulturcentret inviteret fire fynske papirklippere Sonia Brandes, Kirsten Berg, Karsten Hermansen og undertegnede til at udstille på Tobaksgaarden i perioden 16/8-20/9 2008, alle dage kl. 13-18. 

Der er fernisering d. 16/8 kl. 14-16 hvor alle er velkomne.

I anledningen af Willemoes 2008 markeringen, vil udstillingen bl.a. indeholde nye værker hvor der fabuleres over temaer som Peter Willemoes, helte, og havet. Peter Willemoes var født og opvokset i Assens. Se mine klip om Peter Willemoes.

 


 

 

25. juni 2008

Fernisering på slottet
Fra d. 29. juni til d. 25. august 2008 er jeg med på Galleri Ulriksholms sommerudstilling.

Galleriet ligger i hvælvingerne under det gamle slot Ulriksholm på adressen Ulriksholmvej 96, Kølstrup, Kerteminde. I galleriet er der året igennem skiftende udstillinger af billedkunst, skulpturer, keramik og glas.

Alle er velkommen til ferniseringen den søndag den 29. juni kl. 14-17.

 

 


 

Et bud på en IRMA bærepose med papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen.

29. maj 2008

Papirklip på Irmaposer?
Irma efterlyser kunstnere til at deltage i en konkurrenece om at udsmykke nogle af fremtidens indkøbsposer for supermarkedskæde. Den udfordring har jeg taget op og deltager med tolv bidrag.

Du kan stemme frem til 10. juni 2008.

Irmas første kunstposer så i øvrigt dagens lys helt tilbage i starten af 1970’erne, og siden har flere end 400 kunstnere deltaget i det, man kan kalde Danmarks længste løbende bærbare udstilling!

 

 

 

7. maj 2008

Klip på myspace
Jeg arbejder hele tiden på at komme ud i verden med mine papirklip og nu også gennem myspace.
Så hvis du deltager i dette forum, er du meget velkommen til at kontakte mig fra din myspace profil.
Jeg ligger på:
http://www.myspace.com/papirklipper

  

Foldede kort (dobbelt kort / lykønskningskort) med papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen.

28. marts 2008

Klip på foldede kort
Så har jeg hentet en ny omgang kort ved trykkeriet. Det er blevet til en ny stribe postkort og derudover - som noget nyt - en stribe foldede kort, som skal sælges med kuverter. 

Papirklippene der er brugt som motiver, er et mix af både nogle af mine første klip og nogle af de seneste jeg har lavet. 

Du kan se og bestille alle mine kort ved hjælp af min bestillingsformular.

 

 

 

H.C. Andersen til hvis fødselsdag der var udstillet papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen på Odense Centralbibliotek 12. marts 2008

Den gamle klipper fylder år...
Tidligere på året spurgte Odense Centralbibliotek, om jeg ville lave en udstilling, som skulle indgå i fejringen af H.C. Andersens fødselsdag d. 2. april.

Jeg blev meget glad for forespørgslen og sagde selvfølgelig straks ja.

Udstillingen er en del af et stort flot program der løber af stablen i Odense d. 2. april.

Jeg har netop ophængt udstillingen i bibliotekets indgangsareal, hvor den hænger frem til og med d. 2. april.
 

 

 

1. februar 2008

Klip i Fyrtøjet...
Så har mine papirklip invaderet Café Fyrtøjet i Odense :-)

Udstillingen kan ses i den hyggelige café fra d. 1. februar til og med d. 29. februar 2008 på adressen:
Hans Jensens Stræde 21, 5000 Odense C.
Se også: www.cafefyrtoejet.dk.

Caféen ligger dør om dør med H.C. Andersens Hus, så det er med en stor portion ærefrygt, at min udstilling af papirklip kommer til at hænge så tæt på, hvor den gamle digters papirklip udstilles.

 

 

 

Papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen.

11. november 2007

Klip på Fyn...
Hvis man siger Fyn og papirklip, nævner de fleste prompte H.C. Andersen. Men de færreste kender til, at klipperiet stadig lever på Fyn i dag - og det synes jeg er en skam!

Det vil jeg gerne lave om på og jeg er derfor superglad for, at jeg har fået en ny udstilling i hus ved Café Fyrtøjet i februar 2008.

 

 

 

Papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen.

4. august 2007

Willemoes på vrangen
I 2008 er det 200 år siden søhelten Peter Willemoes døde i et søslag ved Sjællands Odde. I den forbindelse sættes der fokus på Peter Willemoes i Assens, hvor søhelten voksede op.

Lasse Tejmer, der er kulturchef ved Tobaksgaarden i Assens, har inviteret tre fynske papirklippere til at klippe en hyldest til Peter Willemoes. De fire papirklippere er Sonia Brandes, Kirsten Berg, Karsten Hermansen og undertegnede.

 

 

 

 

Papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen.

1. maj 2007

Panini, parmaskinke...og papirklip!
Hvad har panini, pesto, parmaskinke og...papirklip til fælles?

Umiddelbart ikke meget men i maj måned 2007 vil det være muligt at se et udvalg af mine papirklip i skøn forening med netop panini, pesto og parmaskinke ved:

Oliventræet, Rugårdsvej 152, 5210 Odense NV.

Man.-ons. kl. 9-14, tors.-fre. kl. 9-18 og lør. kl. 10-14.

 

 

 

 

Papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen.

18. februar 2007

Klip i "Cappuccino" på TV 2/Fyn
Fredag d. 16. februar deltog jeg i programmet "Cappuccino" på TV2/Fyn.

I det direkte program fortalte jeg om mine klipperier og viser eksempler på mine klip.

Indslaget kan ses på TV 2/Fyn. Udsendelsen starter selv efter et par sekunder og jeg kommer på efter ca. 7 minutter. Hvis du vil springe det første indslag over, kan du trække den lille hvide skyder under billedet mod højre til ca. 7:15, så kommer indslaget om mine klip straks.

 


 

 

Papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen.

13. december 2006

Fernisering ved Galleri Hindhede
Jeg udstiller mine papirklip i februar og marts måned 2007 ved Galleri Hindhede i Middelfart.

Galleriet ligger på Blindebomsvej 21 og der er fernisering søndag d. 4. februar 2007 kl. 14-17
- alle er velkomne.

Læs mere om Galleri Hindhede på www.kirsten-hindhede.dk

 

 


 

Papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen.

1. oktober 2006

Papirklip og bas!
Tirsdag d. 3. oktober 2006 springer jeg ud som foredragsholder idet jeg skal holde foredrag i Paarup om to af mine store interesser nemlig papirklip og basspil.

Jeg skal fortælle om baggrunden for mit klipperi og vise en lang række eksempler på de forskellige klip. I til knytning til foredraget vil der også være en mindre udstilling.

Jeg har spillet bas i mange år og vil bl.a. fortælle om bassens rolle i musikken og give eksempler på hvordan bassen spiller i forskellige genrer. Hvordan spilles fx en skomagerbas eller en boogie woogie?

 

 


 

Et eksempel på et postkort med papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen.

12. juni 2006

Papirklip på postkort
I forbindelse med mine udstillinger er jeg ofte blevet spurgt, om ikke det var en ide, at mine papirklip kunne fås trykt på postkort som et supplement til de ”fysisk” indrammede klip.

Det synes jeg var en god ide, så nu har jeg fået trykt en stribe på otte postkort med et lille udvalg af mine klip. Kortene kan købes her fra hjemmesiden og på museer rundt i landet - læs mere her.

 

 

 

Galleri Ulriksholm hvor der blev udstillet papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen. 12. maj 2006

Papirklip i slotskælderen
Fra d. 18. juni til d. 10. september 2006 er jeg med på Galleri Ulriksholms sommerudstilling.

Galleriet ligger i hvælvingerne under det gamle slot Ulriksholm på adressen Ulriksholmvej 96, Kølstrup, Kerteminde. I galleriet er der året igennem skiftende udstillinger af billedkunst, skulpturer, keramik og glas.

Udstillingen arrangeres i samarbejde med Galleri Lykke.
   

 

 

Papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen.

12. november 2005

Klip i Galleri Lykke
Jeg er kommet i kontakt med Alis Lykke - indehaver af Galleri Lykke - som er et spændende og smagfuldt galleri, der ligger midt i Odense.

Et udvalg af mine papirklip kan nu ses i Galleri Lykke. Jeg skal også udstille på galleriets juleudstilling fra den 27. november til den 18. december 2005, hvor også Simon Fallah, Niels Erik Skovballe og Lisbeth Ellinor også vil være repræsenteret.

   

 

 

Fra FORFATTEREN. Efterlysning af forfatter der vil skrive tekst til papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen.

8. september 2005


Børnebog i støbeskeen
Jeg har længe gerne villet lave en børnebog med mine papirklip. I den forbindelse mangler jeg blot en tekstforfatter. Jeg har drøftet dette med Benny Andersen og han foreslog mig, at en artikel i bladet FORFATTEREN måske kunne bringe mig i kontakt med en børnebogsforfatter. I septemberudgaven af bladet var der således en halvsides artikel om mine klip, og jeg har nu fået en del henvendelser fra interesserede forfattere, hvoraf een nu er gået i gang med skriveriet.
 

 

 

 Foto af Carsten Andreasen i artiklen "Manden med saksen" om papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen.
Foto: Carsten Andreasen
Jyllands-Posten

8. august 2005
 

Papirklip i Blåvand
I sommerferien kom jeg ved lidt af et tilfælde ind i Galleri B, der er et flot og stemningsfyldt galleri, beliggende i Blåvand ved Vesterhavet.

Jeg viste nogle af mine papirklip til indehaveren Nina Bülow, som gerne ville have mine klip i galleriet. Jeg har netop sendt en stribe nyklippede klip til Blåvand, hvor de nu kan ses og købes i Galleri B.

 

 

 

Papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen

 

18. maj 2005


Dommer i papirklipkonkurrence
For sejl i 1000 år og H.C. Andersen til søs-museet udskrev i april måned 2005 en papirklipkonkurrence. I den forbindelse blev jeg spurgt, om jeg ville sidde i dommerpanelet sammen med Sonia Brandes og det ville jeg selvfølgelig gerne. Deltagerne i konkurrencen skulle klippe fem papirklip, der illustrerede et H.C. Andersen eventyr. Der indkom mange gode forslag og vinderen fik bl.a. udstillet sine klip i H.C. Andersen til søs-museet.
 

 

 

 

Papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen

22. maj 2005

H.C. Andersen til søs-museet
I juni måned 2005 afviklede ”For sejl i 1000 år” Danmarks største historiske maritime festival ”De store eventyr – H.C. Andersen til søs” i København og Odense. Hendes Højhed Prinsesse Alexandra var protektor for festivalen. I forbindelse med festivalen blev der opført et anderledes H.C. Andersen museum i et gammelt pakhus på Odense Havn, hvor jeg havde en udstilling med mine papirklip.

 

 

 

 

 

Teaterplakat med papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen

12. august 2004

 

Papirklip som illustration på teaterplakat
TPI-Scenen i Odense har gennem årene opført en lang række teaterstykker for børn og voksne. I sensommeren 2004 var teatergruppen i gang med at skrive en cabaret baseret på sange af Sigfred Pedersen.
 
Jeg blev spurgt, om jeg ville klippe nogle papirklip, som kunne bruges på forestillingens plakat. Klippene skulle samtidig matche Sigfred Pedersen tekster, som handler meget om kvinden og manden, det frie liv, de små skarpe …

Den færdige plakat ses her til venstre.
 

 

 

 

Papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen

1. juli 2004

En verdensomrejse på papiret
I sommeren 2004 blev læsere af Fyens Stiftstidende taget med på en ”Verdensomrejse på papiret” i forbindelse med, at jeg var "Bagsidens udsendte papirklipper". Opgaven lød på at rejse ud i verden og sende (klippe) daglige indtryk hjem.

Hver dag i hele juli måned var der således et ”rejseklip” på bagsiden af Fyens Stiftstidende. Her til venstre ses klippet "Cox Orange". Klik her for at tage med på en ”Verdensomrejse på papiret”.

   

 

 

Papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen. Indbydelse til den første udstilling.

 

 

 

19. marts 2004

Debutudstilling i Syddanske Forskerparker
I marts måned 2004 sprang jeg ud som papirklipper i forbindelse med min første udstilling, som var ved Kunst- & Kulturforeningen i Syddanske Forskerparker.

Jeg havde tidligere vundet en konkurrence om at lave foreningens logo, som blev brugt for første gang på indbydelsen til udstillingens fernisering.

Læs her hvad pressen skrev om debuten.

 

 

 

 

Papirklip af praktiserende papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen

20. februar 2004

Vinder af logokonkurrence
I efteråret 2004 udskrev Kunst- & Kulturforeningen for ansatte i Syddanske Forskerparker en konkurrence om at lave foreningens logo.
 
Opgaven lød på at lave et logo, der skulle give foreningen en grafisk identitet, som kunne bruges på brevpapir, foldere, flyers osv.

Jeg indsendte tre papirklip og vandt konkurrencen med klippet Hr. Løg som ses til venstre.

 

 

 Læs også om mine:

 

 

Torben Jarlstrøm Clausen · Svalevænget 3 · 5210 Odense NV · Tlf. 22 41 85 54 · kontakt@jarlstroem-klip.dk · www.jarlstroem-klip.dk